Ana Moura și corzile ei puternice se aud pe 17 noiembrie la Sala Palatului

excusivo-pub-jpgAna Moura își antrenează corzile vocale pe ritmuri fado pentru concertul de pe 17 noiembrie din București. Artista portugheză vine la Sala Palatului, la Jazz Night Out, pe final de toamnă cu vocea ei puternică, întunecată, într-un control permanent.

Operând în interiorul fado – bine șlefuitul stil care și-a găsit menirea într-o răvășire și răscolire emoțională perpetuă –, cântăreața își antrenează mușchii corzilor ca să apese în sală butoane puternice. Deși ritmurile fado, aceste bluesuri ale Portugaliei, au pornit din intimitatea unor taverne ca o acceptare melancolică, ca supunerea unei națiuni în fața dictaturii, Ana Moura reușește, în timp ce păstrează și liniile tradiționale ale idolei ei, faimoasa interpretă Amalia Rodriguez, să testeze și limitele genului.

Pentru că fado, destin în portugheză, este acum arta a celor care vor să evolueze în permanență, Ana Moura a apărut ca parte din noul val de fadistas, ca să revigoreze stilul, dar și ca să aducă un strop de fado în interpretarea oricărui cântec. Artista știa de la șase ani, când a cântat primul ei fado – Cavalo Ruco – la una dintre seratele organizate de părinți, că va deveni una cu stilul. Acum, la 39 de ani, este una dintre corzile principale ale fadoului contemporan. A debutat în 2003 cu albumul Guarda-me a vida na mão (Păstrează viața mea în mâna ta). În melodia cea mai iubită de pe album, Sou do Fado, Sou Fadista, Ana cântă: „Aparțin fadoului, sunt o fadistă”. Și-a cerut încă de pe atunci locul în stilul tradițional.

Video:

Accesul publicului se face începând cu ora 19’00. Concertul începe la ora 20’00.

Biletele pentru acest eveniment costă120 lei, 150 lei, 180 lei, 220 lei în funcție de categorie. Biletele la categoria VIP costă 290 de lei.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro.

ana-moura-final

In this article

Join the Conversation