Interviu: Mariusz Duda (Riverside) – Sa fii tu insuti e foarte important

Cu ocazia celor doua concerte sustinute de Riverside in Romania, organizatorii, Twin Arts au pus la cale un scurt interviu cu Mariusz Duda despre ce inseamna noul album al grupului polonez, pasiunea pentru muzica dar si alte detalii interesante.

Enjoy!

1. Twin Arts: Salut Mariusz, cum merge turneul, care au fost momentele memorabile?

Mariusz Duda: Salut, pot sa-ti spun ca este cel mai de succes turneu European de pana acum, vin multi oameni la concertele noastre. Turneul din Polonia a fost cu siguranta cel mai mare pe care l-am facut acasa. De asemeni, Statele Unite si Mexic ne-au intrecut asteptarile, e musai sa ne intoarcem.

In ceea ce priveste show-ul nostru, sunt foarte multumit de cum suna trupa live, e ca si cum ai citi o carte buna sau ai vedea un film interesant

2. Twin Arts: Noul vostru album e foarte bun, felicitari! Cu ce ganduri ati intrat in studio pentru inregistrarea lui?

Mariusz Duda: Multumesc, am vrut sa inregistram cel mai bun album al nostru, a fost o provocare. Cu siguranta a fost cea mai lunga sesiune de inregistrari din carierea noastra. Am inceput in Martie 2012 si am terminat in Noiembrie 2012, cu pauze, evident. Am impartit aceasta perioada in mici intervaluri, nu am vrut sa inregistram totul intr-o singura sesiune ca in trecut. Scopul a fost sa compunem piese cu armonii si aranjamente faine.
3. Twin Arts: Este ceva ce ati vrut sa experimentati pe album si din diferite motive nu ati reusit?

Mariusz Duda: Am vrut sa avem cantece bune, cu o anumita profunzime, astfel incat ascultarea lor sa fie un prilej de a descoperi mereu lucruri noi. Sunt foarte fericit de rezultat, pentru mine este cel mai bun album Riverside, inclusive din perspectiva productiei. Pe de alta parte sunt un perfectionist, asa ca e mereu loc de imbunatatiri.

4. Twin Arts: Cu noul album v-ati indepartat de zona metal, este o incercare de a castiga o audienta mai larga sau pur si simplu a intervenit saturatia.

Mariusz Duda: Am vrut sa inlocuim riff-urile metal cu cele rock. Cum de altfel am facut si pe albumul ADHD , in piesa Left Out. A fost o schimbare naturala, care a convenit foarte mult claparului nostru, un iubitor al sunetului de Hammond. Incercam sa evoluam, sa ne diversificam muzica ramanand totusi Riverside.

5. Twin Arts: Ce trupe asculti in ultima perioada, ti-a atras atentia vreo trupa tanara?

Mariusz Duda : Ascult tot felul de muzici, Dead Can Dance de exemplu. O trupa tanara care imi place ar fi Jolly, cei care au si deschis multe din concertele noastre din prezentul turneu. Au scos niste albume interesante si ar putea deveni foarte cunoscuti, desi nu poti fi sigur niciodata in acest domeniu.

7. Twin Arts: Crezi ca e suficient sa fii onest cu tine insuti ca artist ca sa captezi interesul oamenilor pentru muzica ta? Ce alte “indemanari” ar trebui sa aiba tinerii muzicieni ca sa se faca observati?

Mariusz Duda : A fi tu insuti e foarte important, asta te face credibil si special. Dar trebui sa muncesti mult pentru asta, nu pica din cer. Si mai e un factor important numit “noroc”, norocul de a fi in locul potrivit la momentul potrivit. O multime de trupe care astazi sunt celebre au muncit zece ani pentru acest lucru, asa ca nu abandonati lupta prea devreme!

You can take a look to the english version of the interview.

[alert close=”true” background=”#a1a3b5″ color=”#ffffff”] Riverside au sustinut doua concerte in Romania in 2013, va prezentam galeriile foto de la Iasi si Bucuresti [/alert]

In this article

Join the Conversation