Tigran Trio si Vijay Iyer Trio la Jazz Night Out

Info concert

Data: 17.10.2013

Locatia: Sala Radio

Ora: 19:00

Pret: 75, 115, 135 de lei

Contact: office@twinarts.ro

Adresa: Strada Gen. H. M. Berthelot 60-64, Bucuresti

Tigran Shadow Theater si Vijay Iyer Trio in concert-ul inaugural JAZZ NIGHT OUT, o noua platforma de evenimente si socializare pe care o propune agentia Twin Arts.

Twin Arts cu sprijinul Ambasadei Armeniei la Bucuresti prezinta:

JAZZ NIGHT OUT!

TigranShadow Theater si Vijay Iyer Trio in concert la Sala Radio!

Tigran si Vijay Iyer, doi dintre cei mai inovatori pianisti ai jazz-ului contemporan vor concerta la Sala Radio pe 17 octombrie 2013.

UPDATE

Din cauza unor probleme de ordin logistic survenite in turneul artistului, formula in care Tigran va concerta la Bucuresti va fi: Tigran-pian; Sam Minaie-bass; Arthur Hnatek – tobe . Repertoriul ramane acelasi pe care deja l-au cantat in marile festivaluri de la Viena, Marciac, North Sea, Montreal.

Ne pare rau pentru acest inconvenient, va asiguram insa ca Tigran este la fel de spectaculos si in formula de trio. :)

Concertele Tigran Shadow Theater si Vijay Iyer Trio deschid seria de evenimente Jazz Night Out organizate deTwin Arts.

Jazz Night Out este o platforma de evenimente si socializare al carei scop este promovarea concertelor de jazz si blues, organizarea de workshopuri, auditii si intalniri cu artisti straini.

Vijay Iyer (n.1971) este un pianist nominalizat la premiile Grammy in 2010 la categoria Cel Mai Bun Album de Jazz Instrumental.

S-a nascut in New York din parinti de nationalitate indiana. incepe studiul muzicii la varsta de 3 ani, timp de 15 ani dedicandu-se viorii. Tot in aceasta perioda descopera pianul si mai mult, devine autodidact la acest instrument.

Este pianist, compozitor, producator si are un doctorat in stiintele cognitive ale muzicii, obtinut la Universitatea Berkeley din California.

in 2013 Echo Award (Germania) i-a acordat titlul de International Pianist of the Year. Revista GQ India l-a desemnat unul dintre cei 50 cei mai influenti indieni la nivel mondial.

in concertul de la Sala Radio, Vijay Iyer Trio (Vijay Iyer-pian; Marcus Gilmore-tobe; Stephan Crump-bass) vor prezenta cel mai nou album al trio-ului, Accelerando. Acest album a fost votat de catre sute de critici din toata lumea #1 Jazz Album of the Year in 2012.

Tigran Hamasyan (n.1987) este un pianist si compozitor de origine armeana, stabilit in Los Angeles din 2003.

A inceput studiul pianului la varsta de 3 ani, iar la 13 ani era deja invitat la festivalurile europene de jazz.

Reputatia sa a crescut cu fiecare concert, dovada fiind prestigioasele premii castigate, printre care premiul intai oferit de Thelonious Monk Institute of Jazz in 2006.

Creativitatea exploziva precum si gusturile muzicale eclectice ii permit sa treaca cu usurinta de la muzica traditionala armeana la jazz american, de la rock progresiv la muzica clasica.

La Bucuresti, Tigran isi va prezenta noul album-Shadow Theater in formula de Quintet.
Alaturi de el pe scena se vor afla: Areni Agbabian – Voce; Charles Altura – Chitara; Sam Minaie – Bass; Arthur Hnatek – Tobe

Programul evenimentului:
Ora 19:00-Acces public
Ora 19:30- Vijay Iyer Trio
Ora 20:30-21:00-pauza
Ora 21:00-Tigran-Shadow Theater

In this article