Riverside in Kulturhaus primul concert din Romania

Info concert

Data: 08.05.2011

Locatia: Kulturhaus

Ora: 20:00

Pret: 35

Contact: office@twinarts.ro

Adresa: str. Sfanta Vineri, nr. 4, Bucuresti

Twin Arts si Institutul Polonez din Bucuresti va invita la primul concert in Romania al trupei de progressive rock Riverside.

Infiintata in 2001 la Varsovia si avand patru materiale discografice la activ, dintre care ultimele trei la prestigioasa casa de discuri InsideOut Records, Riverside este una din cele mai bine cotate trupe de progressive rock din Europa.

Turneul european pe care l-au sustinut in deschidere la Dream Theater in 2007 i-a ajutat sa isi consolideze definitiv acest statut, statut pe care l-au consolidat in perioada urmatoare.

In luna mai, Riverside se vor afla in plin turneu aniversar ce marcheaza un deceniu de activitate, iar Romania se afla, in premiera, pe agenda lor, alaturi de tari ca Anglia, Germania, Belgia, Franta, Olanda etc.

Trupa Riverside s-a format in 2001, atunci cand patru prieteni au decis sa plece impreuna intr-o aventura muzicala. Riverside propune un melanj de rock progressive cu sonoritati metal sau atmosperic rock. Primul lor material discografic, Out of Myself, a aparut in 2003 urmat doi ani mai tarziu de Second Life Syndrome. Albumul cu numarul trei, Rapid Eye Movement, a fost precedat de seria de concerte alaturi de Dream Theater iar cel mai recent material Anno Domini High Definition a aparut in 2009.

Evenimentul la care va invitam, Riverside in Kulturhaus are loc la Bucuresti, în data de 8 mai. Accesul publicului se va face incepand cu ora 20.00 iar concertul va incepe la ora 21.00.

Opening act va fi grupul polonez de post rock, Tides From Nebula aflati si ei pentru prima data in tara noastra.

Concertul este organizat de Twin Arts iar partenerul evenimentului este Institutul Polonez din Bucureşti, care aniversează 10 ani de existenta. De asemenea, Institutul Polonez din Bucuresti dedica evenimentul Zilei Poloniei.

In this article