Nitai Hershkovits Trio la Jazz Nouveau

Info concert

Data: 20.02.2017

Locatia: Club Control

Ora: 20:00

Pret: 35 lei

Contact: office@twinarts.ro

Adresa: Strada Constantin Mille 4

Bilete

Pe 20 februarie Clubul Control va găzdui concertul pianistului Nitai Hershkovits, unul dintre cei mai reprezentativi muzicieni ai generației sale.

Născut în 1988 în Israel, Nitai descoperă pianul și jazz-ul la vârsta de 15 ani, după ce timp de trei ani de cântase la clarinet. Studiază timp de doi ani  în Tel Aviv muzica clasică și teorie muzicală cu Menahem Weisenberg, reputatul compozitor israelian. Câștigă patru ani la rând cea mai mare bursă acordată de prestigioasa American Music Foundation.

Despre dragostea pentru pian Nitai povestește:’’Pianul m-a atras în primul rând pentru marile sale posibilități de exprimare. De exemplu, atunci când cânt o partitură cu mâna dreaptă am ocazia să o definesc cu stânga. Am simțit că pot experimenta ritmic, armonic și melodic într-un fel pe care doar pianul mi l-ar permite.’’

S-a spus despre Nitai Hershkovits că alunecă pe clapele pianului cu eleganța lui Fred Astaire și sarcasmul melancolic al lui Charlie Chaplin.

Talentul său l-a propulsat rapid în prima linia a jazz-ului contemporan, pianistul concertând în întreaga lume la Salle Pleyel, Vienna Konzerthaus, l’Olympia, Alter Oper, North Sea Jazz Festival, Antibes Jazz Festival, Jazz à Vienne, Montreux Jazz Festival, Barbican Center sau. Tonhalle.

Publicul român a avut ocazia să-l vadă la Sala Radio alături de celebrul contrabasist Avishai Cohen, din al cărui Trio a făcut parte câțiva ani. Avishai Cohen nu a fost singura colaborare importantă a tânarului pianist, nume ca  Jorge Rossy, Kurt Rosenwinkel, Greg Tardy, Charles Davis, Mark Guiliana, Zohar Fresco, Avi Lebovich regăsindu-se de asemenea printre artiștii care l-au dorit alături în studio și pe scenă.

În 2016 Nitai Hershkovits și-a lansat primul disc solo, I Asked You a Question, disc pe care îl va prezenta în premieră în România la Jazz Nouveau.

Nitai Hershkovits vine la Club Control însoțit de Rejoicer (clape și programming) și Eyal Talmudi (saxofon).

 

In this article