Nitai Herhskovits Trio la Jazz Nouveau

Info concert

Data: 18.03.2019

Locatia: Control Club

Ora: 20'00

Pret: 35 lei

Bilete

Nitai Hershkovits Trio la Jazz Nouveau
„Hershkovits dances on the keys with the elegance of Fred Astaire and the melancholy wit of Charlie Chaplin.“ (Cem Akalin, Generalanzeiger Bonn)

Pianistul israelian Nitai Hershkovits revine la Jazz Nouveau, pe 18 martie în Control Club.

Cu un nou line-up, Nitai Hershkovits (pian), Or Bareket (bas), Amir Bresler (tobe), pianistul își va prezenta în București cel mai recent disc, New Place Always, editat de Casa de Discuri Enja în 2018.
Cunoscut pentru colaborările cu contrabasistul Avishai Cohen, Kurt Rosenwinkel, Greg Tardy, Charles Davis, Mark Guiliana sau Zohar Fresco, Nitai Hershkovits este unul dintre cei mai talentați pianiști ai generației sale, descris de BBC ca un autentic miracol muzical.

New Place Always, albumul pe care artistul îl va prezenta la Control Club este o colecție de treisprezece piese cu influențe diverse: de la miturile folclorice est europene, la jazzul lui Charles Mingus, de la muzica Orientului Mijlociu cântată de Farid al- Attrash sau cântăreața libaneză Fairuz, la lucrările clasice ale lui Scriabin sau Ravel. Opt dintre compoziții au fost înregistrate alături de Rejoicer, producător și muzician care nu este la prima colaborare cu Nitai Hershkovits.

In this article