Hindi Zahra la Arenele Romane

Info concert

Data: 01.11.2016

Locatia: Arenele Romane

Ora: 20:00 (open doors 19:00)

Pret: 130

Contact: office@twinarts.ro

Adresa: Strada Cutitul de Argint nr. 26

Bilete

Floarea deșertului

Artista marocană revine în București la Jazz Night Out, după show-ul sold out de anul trecut. Cu o prezență scenică intensă, Zahra e naivă și senzuală, într-o spirală de stări care urcă și coboară într-un vârtej de influențe: folk din Maroc, gypsy, jazz, world music, blues și un ingredient pentru care încă mai căutăm un nume.

Hindi Zahra e un soi de Frida Kahlo care desenează în culori audio mari legende, mici trăiri – în timp ce cântă într-o adorabilă engleză cu accent, sau în limba ei nativă, berbera. De fapt însă, e destul de evident că limba ei nativă e pur și simplu muzica. Compozitor, multi instrumentist și producător, a debutat și în cinema, cu filmul The Cut al regizorului german de origine turcă, Fatih Akin.


Primul ei disc, „Handmade” a primit în 2010 Premiul Constantin pentru descoperirea anului în Franța. E deseori comparată cu Beth Gibbons de la Portishead, Billie Holiday sau Patti Smith. În 2015, Hindi Zahra și-a lansat discul Homeland, cu care a plecat în turneu mondial, seducând fanii și criticii muzicali deopotrivă.

Zahra reușește de fiecare dată să livreze un sound autentic, „handmade”, care rămâne totodată incredibil de sofisticat: i-ar sta bine în egală măsură în subsolul unui club de jazz din New York, și într-un târg colorat din Marrakesch.

Dan Byron și Luiza Zan vor deschide concertul cântăreţei marocane Hindi Zahra de la Arenele Romane, pe 1 noiembrie!

Dan Byron & Luiza Zan- Live Acoustic Duo

Avînd la dispoziție doar vocile și chitarele, Luiza Zan si Dan Byron oferă în formula Live Acoustic Duo un spectacol divers, greu de clasificat și de descris, ce-si trage sevele din background-ul lor extrem de variat. Rock, pop, jazz, gospel, toate își au locul lor în interpretarea celor doi, făcând din Live Acoustic Duo o experiență ce trebuie traită măcar o dată.

Dan Byron este compozitor, vocalist, flautist şi chitarist în formaţia de rock alternativ/progresiv byron pe care a înfiinţat-o în 2006, în timp ce Luiza Zan este o prezență constantă și distinsă a scenei de jazz autohtone, cu un prim album de autor, „Heritage”, lansat recent.

 

Program

Concertul Hindi Zahra are loc pe 1 noiembrie 2016, ora 20’00 la Arenele Romane (cort încălzit) din București.

Accesul se face începând cu ora 19’’00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

BILETE

Biletele costă 130 de lei şi pot fi cumpărate din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro şi pagina de Facebook Twin Arts

Video

In this article