Erik Truffaz Quartet la Jazz Nouveau

Info concert

Data: 10.02.2020

Locatia: Control Club

Ora: 20'00

Bilete

Erik Truffaz Quartet aliniază planetele la Jazz Nouveau

Hypnosis at work,  a testament to how resourceful an acoustic improviser Truffaz remains.” The Guardian

 Unul dintre cei mai apreciați instrumentiști europeni, și cu siguranță unul foarte așteptat la Jazz Nouveau, Erik Truffaz concertează în Control Club pe 10 februarie.

Comparat adeseori cu Miles Davis,  pentru compozițiile pline de emoție, numele lui Erik Truffaz a devenit in timp sinonim cu nu jazzul.

Jazz, rock’n’roll, hip-hop, drum’n’bass își găsesc locul în compozițiile hipnotice ale lui Erik Truffaz, artistul care nu se uită niciodată înapoi, așa cum o demonstrează albumele sale editate de Blue Note Records și EMI. Cine poate uita adevăratele mostre de eclectism ‘’The Dawn’’ și ’’Bending New Corners’’ de la sfârșitul anilor ’90?

Colaborările sale din ultimii ani cu Bugge Wesseltoft, Enki Bilal, Talvin Singh, Ed Harcourt, Sophie Hunger, Anna Aaron.

Aflat în turneu european, trompetistul își va prezenta în București cel mai recent disc, Lune Rouge, lansat în toamna anului trecut.

Câteva lucruri trebuie să se întâmple ca să putem vedea luna roșie. O eclipsă totală, cu pământul, luna și soarele perfect aliniate. Este o combinație fantastică de lumină minerală, coliziuni iminente și accidente fericite. Așa descrie Erik Truffaz albumul care a fost compus în jurul ideilor bateristului Arthur Hnatek, cunoscut pentru colaborarea cu Tigran Hamasyan.

Crearea unui nou album Erik Truffaz Quartet este un efort constant, tăcut, o anulare a timpului care îți dă o neliniștitoarea senzație SF. Ascultăm piesele când sunt încă în gestație controlată, suspendate în gravitație zero. Nu știm dacă sunetele vin dintr-un timp străvechi, imemorial, analog, sau din viitorul îndepărtat. Încetul cu încetul descoperim un album care nu a fost plănuit, și care ne provoacă instinctele.

Concertul Erik Truffaz Quartet ( Erik Truffaz-trompetă, Arthur Hnatek-tobe, Marcello Giuliani-bas, Benoit Corboz-clape)  este programat la ora 20’00.

 

 

 

 

 

 

 

In this article