Elias Nardi Group feat. Daniele Di Bonaventura la Jazz Nouveau

Info concert

Data: 03.04.2017

Locatia: Club Control

Ora: 20:00

Pret: 35 lei

Contact: office@twinarts.ro

Adresa: Strada Constantin Mille 4

Bilete

Elias Nardi Group feat. Daniele Di Bonaventura în premieră în România la Jazz Nouveau!

Pe 3 aprilie, italianul Elias Nardi concertează în Club Control, la o nouă seară Jazz Nouveau organizată de Control în parteneriat cu Twin Arts.

Născut în 1979, Nardi studiază muzica clasică și contrabasul, dedicându-se mai târziu Oud-ului, un instrument ale cărui vechi taine le dezleagă călătorind în mod repetat în Orientul Mijlociu și primind lecții de la maestrul palestinian Adel Salameh.

După albumele Orange Tree (2010), The Tarot Album (2012) și recentul Flowers of Fragility (2015) primite cu entuziasm de critici și public, Elias Nardi pune bazele unui grup din care fac parte celebrul instrumentist Daniele Di Bonaventura (bandoneon), cunoscut pentru colaborările sale cu Paolo Fresu, A Filetta, Miroslav Vitous, Omar Sosa sau Dino Saluzzi ; basistul Ares Tavolazzi( fost basist în grupul prog rock Area) și, ca invitată specială, Nazanin Piri-Niri ( flaut și clape). Pe lângă muzica pentru discurile sale, Elias Nardi compune în mod frecvent și pentru spectacole de teatru.

Arta lui Elias Nardi este mereu surprinzătoare. Oscilând între tradiție și experiment, italianul își concepe și lucrează piesele cu minuțiozitatea unui bijutier al cărui filigran surprinde detalii ale muzicii arhaice, orientale, etno jazz sau prog rock .

 

In this article