Eivind Aarset Quartet

Info concert

Data: 05.11.2018

Locatia: Control Club

Ora: 20'00

Pret: 50 lei

Bilete

Update!

Din cauza unor probleme personale urgente, Wetle Holte nu va putea fi prezent la show-ul din 5 nov, grupul urmând să cânte în formula de Trio, adică Eivind Aarset la chitară, Erland Dahlen-tobe, și Audun Erlien-bas.

Eivind Aarset Quartet concertează pe 5 noiembrie în Control Club la Jazz Nouveau.

Eivind Aarset este fără îndoială cel mai solicitat și prolific chitarist norvegian al momentului.

Unanim apreciat pe scena de jazz contemporană, Aarset a depășit cu brio provocarea ultimă a oricărui instrumentist, aceea de a-și găsi un sound inconfundabil.

Paradoxal, cu cât instrumentistul explorează mai profund genuri muzicale diferite, amprenta personală devine și mai evidentă, pendulând între spațialitate, lirism și intensitatea explozivă a rock-ului. De altfel, ca in cazul multor chitariști, Eivind Aarset îi datorează lui Jimi Hendrix fascinația pentru acest instrument pe care-l decoperă la doisprezece ani, și de care nu se mai desparte.

Debutul său ca lider de grup, albumul Electronique Noir din 1998 a fost descris de New York Times ca ’’Unul dintre cele mai bune discuri de electric jazz post-Miles Davis ’’.

Au urmat zeci de înregistrări și colaborări cu Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Django Bates, Bugge Wesseltoft, David Sylvian, Laurie Anderson, Jan Garbarek, Tigran Hamasyan, Dhafer Youssef, Ibrahim Maalouf, Nils Petter Molvaer, Sly & Robbie, Andy Sheppard și lista  continuă cu nume la fel de sonore.

Împreună cu doi bateriști, Erland Dahlen ( Madrugada, Mike Patton, Mathias Eick) și Wetle Holte (Bugge Wesseltoft, Anja Garbarek), și basistul Audun Erlien (Bernhoft, Nils Petter Molvaer), Eivind Aarset va concerta la Jazz Nouveau în Control Club pe 5 noiembrie, ora 20’00.

Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Biletele costă 50 de lei și se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro

 

In this article