Concerte Tides From Nebula in Cluj Napoca si Bucuresti

Info concert

Data: 17.11.2011

Locatia: Euphoria Music Hall

Ora: 22:00

Pret: 35 lei

Contact: office@twinarts.ro

Adresa: Calea Manastur nr. 2-6, Cluj Napoca

Tides From Nebula, revine cu doua concerte in Romania, onorandu-si astfel promisiunea facuta in luna mai, fanii uneia din cele mai titrate formatii de post rock ale momentului, si a post-rock-ului in general urmand sa aiba ocazia de a-i vedea si asculta la mijlocul lunii noiembrie 2011.

Primul concert va avea loc joi, 17 noiembrie incepand cu ora 22:00 in Cluj Napoca si va fi gazduit de clubulEuphoria Music Hall, in deschidere urmand sa cante Alternativ Quartet o tanara trupa din Cluj. Open doors 21:00.

Cel de-al doilea concert Tides From Nebula de la acest final de an va fi sustinut in Bucuresti, vineri, 18 noiembrie, cu incepere de la ora 20:00 in clubul Kulturhaus. Open doors 19:00.

Trupa poloneza se afla in turneu european de promovare a noului album ”Earthshine”, al doilea din istoria trupei, album lansat la doi ani de la debutul discografic cu Aura. Turneul actual ii va duce pe cei patru polonezi prin mai multe tari din Europa, pe langa cele doua concerte din Romania, trupa va ajunge si in tari ca Grecia, Franta, Germania, Polonia, Bulgaria, Austria sau Cehia.

Earthshine”, noul album Tides From Nebula, lansat pe 9 mai 2011 este deja disponibil in intreaga Europa prin intermediul partenerilor de la Casa de Discuri Mystic Productions. Atat fanii cat si critica au primit cu mult entuziasm noul material care a beneficiat de cele mai bune calificative.

Cu foarte putin timp in urma trupa a concertat prin Europa in deschidere pentru cei de la Riverside, prilej cu care Tides From Nebula a convins chiar si cele mai sceptice audiente, mai mult, o parte din cei prezenti la concerte spunand ca prestatia lor le-a placut mai tare decat cea a mai titratilor colegi de la Riverside.

Trupa a avut parte de colaboratori deosebiti, albumul ”Earthshine” fiind produs de legenda filmului si a muzicii, Zbigniew Preisner, cel care este “responsabil’” si pentru aranjamentele orchestrale de pe cel mai nou material David Gilmour si care e cunoscut si apreciat in aceeasi masura pentru colaborarile sale cu regizori de renume asa cum sunt Krzysztof Kieślowski sau Francis Ford Coppola.

Chitaristul trupei, Maciej a spus cu acest prilej: “Colaborarea cu acest mare artist a adus o noua perspective asupra compozitiilor noastre,experienta nepretuita pe care o are Preisner imbogatindu-ne ca muzicieni”. Pentru a oferi o viziune unitara si a fi in acord cu conceptul noului album, discul este prezentat intr-un superb digipack complet reciclabil.

Tides From Nebula s-au format în 2008, albumul de debut, Aura, fiind lansat doar un an mai tarziu. Succesul si apreciarea publicului au venit aproape imediat, albumul asigurandu-le premiul publicului la Asymmetry Festival din Wroclaw.

Twin Arts ne ofera asadar din nou ocazia de a-i vedea live pe Tides From Nebula in concert la Cluj Napoca si Bucuresti.

În primavara i-am putut vedea in premiera alaturi de Riverside, tot in Kulturhaus -> galerie foto.

In this article