Concert Nik Bärtsch’s Ronin la Sala Radio

Info concert

Data: 10.05.2012

Locatia: Sala Radio

Ora: 20:00

Pret: 85, 75, 60 de lei

Contact: office@twinarts.ro

Adresa: Strada Gen. H. M. Berthelot 60-64, Bucuresti

Nik Bartsch’s Ronin, unul din cele mai interesante grupuri ale jazz-ului european, revine pe 10 mai 2012 în Romania pentru un concert gazduit de Sala Radio si propus de Twin Arts.

Activi din anul 2001, muzicienii elvetieni au in discografie sase albume, ultimele trei fiind editate la reputata casa de discuri ECM Records. In 2011, The Wall Street Journal ii claseaza pe locul doi intr-un top al concertelor anului, inaintea unor artisti ca Bjork sau Radiohead, punctandu-le astfel prestatia live de exceptie.

Nik Bartsch’s Ronin imbina inteligent elemente de jazz, funk, muzica clasica contemporana sau muzica ritualica japoneza, rezultatul fiind nu doar surprinzator de coerent, ci chiar un original ’’Zen Funk’’, cum si-au botezat ei insisi, stilul.

Carismaticul pianist Nik Bärtsch spune despre compozitiile sale:

’’Pentru mine, muzica este un mariaj intre arhitectura si dramaturgie. Orasul este un creuzet pentru multe idei, dar, desigur este si un pericol din cauza zgomotului, sunt prea multe lucruri, prea multe influente, prea multe posibilitati. Totusi, exact in asta consta provocarea pentru cineva interesat de meditatie si pace, trebuie sa faci o alegere, sa-ti asumi responsabilitatea pentru elementele folosite in muzica ta.Ca si compozitor am dorit sa ma delimitez de anumite dogme. Am incercat sa combin ritmuri cu linii melodice mai simple, mai scurte, dar care totusi evoca o anumita energie polifonica’’.

Pe 10 mai 2012, ora 20.00, pe scena de la Sala Radio din Bucuresti ii veti putea asculta pe Nik Bärtsch (pian), Kaspar Rast (tobe), Thomy Jordi (bas), Andi Pupato (percutii), Sha (saxofon, clarinet). Timp de 90 de minute, Ronin va face proba creativitatii si expresivitatii muzicale pentru care este atat de apreciat de iubitorii de jazz.

Evenimentul este organizat de Twin Arts in parteneriat cu Ambasada Elvetiei in Romania.

In this article