Concert Hiromi – The Trio Project la Sala Radio din Bucuresti

Info concert

Data: 10.11.2011

Locatia: Sala Radio

Ora: 21:00

Pret: 75, 115, 135 de lei

Contact: office@twinarts.ro

Adresa: Strada Gen. H. M. Berthelot 60-64, Bucuresti

Hiromi – The Trio Project featuring Anthony Jackson & Simon Phillips e un nou eveniment pe care ni-l pregatesteTwin Arts, de aceasta data in parteneriat cu Ambasada Japoniei la Bucuresti prezinta.

Spectatorii vor avea ocazia de a vedea in premiera la Bucuresti grupul condus de Hiromi Uehara ce va concerta pe 10 noiembrie 2012 la Sala Radio.

Hiromi, talentata artista japoneza a electrizat audienta si criticii de pretutindeni cu o energie creativa care sfideaza normele jazz-ului si ridica virtuozitatea si compozitia la un nivel de complexitate si rafinament fara precedent. Imbinand jazzul, post bop-ul, rock-ul progresiv si muzica clasica Hiromi si-a castigat deja un loc in privilegiata galerie a muzicienilor inovatori.

Nascuta in Japonia la Shizuoka in 1979, pianista si-a inceput studiile muzicale la varsta de 6 ani. La 14 ani canta deja cu Orchestra Filarmonicii din Praga, iar la 17 ani cu Chick Corea.

Absolventa a Berklee College of Music din Boston Hiromi debuteaza pe piata muzicala in 2003, fiind de atunci intr-o continua ascensiune.

Considerata de specialisti una dintre cele mai daruite compozitoare si pianiste de jazz ale momentului, Hiromi a sustinut sute de concerte atat in cluburi cu traditie, cat si pe scenele marilor festivaluri de jazz din lume in compania unor muzicieni de calibru.

Discografia artistei include albumele: Another Mind (2003), Brain (2004), Spiral (2006), Place to Be (2009), Time Control (2007), Beyond Standard (2008), Voice (2011-The Trio Project).

O prezenta scenica memorabila, amestec insolit de fragilitate si spirit ludic, o abordare muzicala nonconformista si pasionala fac din Hiromi un artist profund al carui show nu inceteaza sa uimeasca si sa seduca iubitorii jazz-ului.

Simon Phillips (n.1957) Celebrul baterist englez a devenit muzician profesionist inca de la varsta de 12 ani, patru ani mai tarziu dovedindu-si abilitatile in celebrul musical “Jesus Christ Superstar’”.

Din acel moment cariera sa a “decolat” pur si simplu, lista starurilor cu care a cantat fiind ea insasi cea mai onorabila carte de vizita: Toto, Jeff Beck, Whitesnake, Mike Oldfield, Gary Moore, Mick Jagger, Joe Satriani, Judas Priest, The Who, David Gilmour, Tears For Fears.

Anthony Jackson (n. 1954) este un muzician new-yorkez nominalizat la premiile Grammy, creditat de breasla instrumentistilor cu inventarea chitarei bass cu 6 corzi. Apare ca invitat pe mai mult de 500 de albume alaturi de nume sonore ca Paul Simon, Pat Metheny, Dave Weckl, Chick Corea, Steely Dan, Al Di Meola, Michel Petrucciani.

Concertul Hiromi: The Trio Project are loc sambata, 10 noiembrie 2012, ora 21:00 la Sala Radio si este organizat de Twin Arts in colaborare cu Ambasada Japoniei la Bucuresti.

Un eveniment susţinut de Yamaha şi Tarom.

In this article