Concert Avishai Cohen la Sala Radio

Info concert

Data: 25.04.2013

Locatia: Sala Radio

Ora: 20:00

Pret: 200-750 lei

Contact: office@twinarts.ro

Adresa: Strada Gen. H. M. Berthelot 60-64, Bucuresti

Twin Arts in parteneriat cu Ambasada Israelului in Romania ne invita la evenimentul Avishai Cohen in concert la Sala Radio!

Basistul israelian va concerta in premiera la Bucuresti in data de 25 Aprilie, pe scena urmand sa ii aiba alaturi pe Ofri Nehemya la tobe si Nitai Hershkovits la pian.
Avishai Cohen s-a nascut pe 20 aprilie in nordul Israelului, provine dintr-o familie de muzicieni si este considerat unul dintre cei mai influenti o suta de basisti ai secolului XX, fiind totodata cel mai de succes artist de jazz israelian.

Instrumentist, compozitor si vocalist, Avishai Cohen s-a remarcat prin numeroase colaborari cu muzicieni precum Bobby McFerrin, ChickCorea, Alicia Keys, Herbie Hancock sau Roy Hargrove.

Numit de Chick Corea un muzician de geniu, Cohen si-a inceput aventura muzicala la varsta de noua ani cand a inceput sa studieze pianul. Cinci ani mai tarziu insa, influentat de legendarul muzician Jaco Pastorius devine interesat de chitara bass pe care incepe sa o studieze. Dupa doi ani de ”ucenicie” in orchestra armatei, Avishai Cohen va trece de la bass la contrabas sub indrumarea maestrului Michael Klinghoffer, urmand ca peste inca doi ani sa se stabileasca la New York unde va studia la Mannes College The New School for Music din New York si unde intra practic in contact cu lumea jazz-ului si cu artistii locali.

Dupa ce in primul an de studii e nevoit sa cante in parcari, pe strada sau le metrou pentru a reusi sa se intretina, Cohen va canta o buna perioada prin cluburi, asta pana in 1996 atunci cand e contactat de Chick Corea si devine membru fondator in sextetul Origin al legendarului muzician, grup alaturi de care canta pana in 2003.

In 2002 pune bazele propriei case de discuri, Razdaz Records, motivat si impulsionat fiind de numeroasele proiecte in care activa, precum si de debordanta sa energie creatoare care putea astfel sa se manifeste nestingherita.

Avishai Cohen este recunoscut pentru usurinta cu care isi cucereste si implica publicul prezent la fiecare concert pe care il sustine, fie ca e vorba de cluburi sau cele mai mari festivaluri de jazz.

Puteti afla mai multe detalii in comunicatul oficial.

Avem de asemenea placerea de a va oferi si doua interviuri in care Avishai ne vorbeste despre experiente si planuri de viitor, dar si despre ce a invatat de la legendarul Chick Corea.

In this article